Fysioterapi (Sjukgymnastik)

Fysioterapi

Vad kan vi göra för dig?

Våra legitimerade sjukgymnaster/fysioterapeuter erbjuder undersökning och behandling av både akuta och långvariga besvär i muskler och leder som t ex smärta i rygg eller vid idrottsskada. Du kan även få hjälp vid neurologisk sjukdom, stressrelaterade besvär, huvudvärk, yrsel, balansnedsättning eller före/efter en operation. 

 

Vilket är ditt mål och vilken behandling är rätt för dig?

Behandlingen är alltid individanpassad och kan bestå av träning på gymmet, hemträning, McKenzie/MDT, basal kroppskännedom (BK), rådgivning, Motiverande samtal (MI), tejpning, TENS, akupunktur, stötvågsbehandling och olika typer av manuell behandling t.ex. ledmobilisering och muskeltöjning.

 

Hur kan du bli patient hos oss via landstinget?

Om du har varit på bedömning hos någon av våra ortopeder via vårdgarantin Halland är du välkommen att bedriva din rehabilitering hos oss om du önskar. Fråga i receptionen vad som gäller för dig. Egenavgiften är 100 kr per besök och frikort gäller.

 

Hur kan du bli patient hos oss via privat sjukvårdsförsäkring?

Om du har en privat sjukvårdsförsäkring så hjälper oftast försäkringsbolaget dig att boka en tid. Eventuella kostnader regleras av din försäkring, annars står försäkringsbolaget för behandlingskostnaden.

 

Hur kan du bli patient hos oss privat?

Vi välkomnar även privata kunder. Kontakta oss för mer information och prisuppgifter.

 

Videobesök

Visste du att du kan träffa en fysioterapeut/sjukgymnast digitalt?  Välkommen att kontakta oss för mer information!

 

 

  • Nybesök

    När du träffar din fysioterapeut/sjukgymnast för första gången får du berätta om dina besvär och fysioterapeuten/sjukgymnasten gör en undersökning. Utifrån fysioterapeutens/sjukgymnastens bedömning och dina önskemål får du råd, träning eller annan lämplig behandling.

  • Återbesök

    Oftast behöver du komma på ett eller flera återbesök för behandling och uppföljning. Antalet återbesök beror på vilken typ av besvär du har och vilken behandling du och din fysioterapeut/sjukgymnast kommit överens om.

  • Kvalitetsutveckling

    Vi följer upp dig som patient och den vårdprocess du gått igenom kontinuerligt för att ständigt förbättra den vård och service vi erbjuder. Vi registrerar alla våra operationer i alla relevanta register för patientsäkerhet och trygghet.

Våra specialister


Fysioterapeuterna har ett nära samarbete med våra specialistläkare. Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda dig som patient ett helhetskoncept när det kommer till behandling inom ortopedi och ryggkirurgi.

Lisa Forsberg