En ledande specialistklinik

Art Clinic är idag en av Sveriges ledande specialistkliniker inom plastikkirurgi, ryggkirurgi och ortopedi. Vi finns idag i Göteborg, Stockholm, Uppsala och Jönköping och konsulterar på flertalet orter runt om Sverige.

Art Clinic bedriver högkvalitativ specialistsjukvård med målsättningen att erbjuda dig som patient individuellt anpassade behandlingsmetoder utifrån dina personliga förutsättningar och önskemål.

Kliniken samarbetar med den offentliga sjukvården och ledande försäkringsbolag inom sjuk/hälsoförsäkringar, flertalet av klinikens patienter är dock privata patienter. Art Clinic har tagit fram ett koncept där vi utgår från dig som patient och ser på helheten. Det kan handla om allt från tilläggstjänster, kompletterande- & kombinationsbehandlingar till råd om egenvård före alternativt efter ditt ingrepp. Vi tar oss tid och ger dig detaljerad och saklig information gällande den behandling eller behandlingar som du är intresserad av.

Vårt mål är att få ta hand om dig som patient hos oss på bästa möjliga sätt före, under och efter ett operativt ingrepp eller en behandling.

Art Clinics historia

Resan mot dagens Art Clinic började 1991 då Art Clinic’s grundare Ronnie Pettersson själv var plastikkirurgisk patient. Genom sina egna upplevelser av den privata plastikkirurgin, saknade han den empati, service och omtanke om patienten som han var van vid med tanke på hans förflutna inom hotell/restaurangbranschen.

Idén föddes att starta en klinik där patienten och patientomsorgen var i fokus och högsta prioritet. Ambitionen var att ge varje patient en total upplevelse av empati, värme och professionalism. Drömmen var att driva en ”gourmetrestaurang” inom den privata sjukvården och Ronnie Pettersson startade och drev klinik i Norge under flera år innan han flyttade hem till Sverige och A.R.T. föddes, Aestetic Reconstructive Treatments.

Namnet står för estetisk begåvning & kreativt tänkande med sunda medicinska principer och kvalitet under säkra förhållanden och patientomsorgen blev ledstjärnan i företaget.

1999 startade Ronnie Pettersson Art Clinic i liten skala på Södra Larmgatan i Göteborg. Tillsammans med den medicinskt ansvarige läkaren Dr. Lennart Bartholdson, Specialist i Plastikkirurgi, inriktade de sig på Plastikkirurgi, Öron näsa hals, Kärl och Allmänkirurgi i första hand.

Art Clinics mål

  • Art Clinic skall behandla alla frågor från sina patienter med respekt och ödmjukhet
  • Vi har full respekt för reglerna för tystnadsplikt inom vården och värnar om patientens integritet
  • Vi erbjuder medicinsk operativ behandling som är medicinskt välbeprövad
  • Vi sätter fokus på patientens upplevelse och trygghet genom hela behandlingen
  • Omsorg, omtanke och personlig service är naturligt för oss på Art Clinic
  • Vi skall tillvarata patientens integritet och vara lyhörd för patientens önskemål
  • Ambitionen är att ge patienten en total upplevelse av empati, värme och professionalism
  • Vi skall ge en korrekt medicinsk information & behandling baserad på sunda principer
  • Vår styrka är att vi erbjuder en väl genomtänkt vård, före, under och efter behandling

Vår målsättning är att du som patient hos oss skall känna trygghet, kvalitet och omsorg, från första kontakten till den sista.

Varmt välkommen till oss på Art Clinic!