Kirurgisk rumpförstoring

Kirurgisk rumpförstoring, även kallat Brazilian Butt Lift, är ett alternativ för patienter som vill fylla ut eller omforma rumpan av olika anledningar. Rumpan skulpteras av kroppseget fett från rygg, flanker, lår och önskade fettlokalisationer. Intresset har ökat rejält de senaste åren och på samma sätt som många väljer att operera mage eller bröst är det nu fler och fler som frågar om kirurgisk rumpförstoring.

Boka konsultation

Plastikkirurgi > Kroppsformande kirurgi > Rumpförstoring (Brazilian butt lift)

Body Jet

På Art Clinic har vi under flera år genomfört rumpförstoringar med kroppseget fett. Rumpan formas genom att fettsuga områden runt om. Fettet läggs sedan in i rumpans övre del och ibland ut på sidorna för att skapa önskad form. Vi använder oss av en teknik som kallas Body Jet. Den består av en speciell fettsugningsapparat, där vätska sprutas ut vid sugkanylen för att få fettet att lossna skonsammare. Fettet filtreras och används sedan till fettransplantationen.

Rumplyft

Efter massiv viktnedgång kan det finnas överskottshud på rygg och rumpa. Man kan då välja att göra ett rumplyft, även kallat Lower Body Lift. Genom att ta bort hud ovanför rumpan kan huden spännas åt mellan rygg och rumpa, vilket skapar ett lyft. Ett rumplyft kombineras ofta med fettsugning och fettransplantation enligt ovan. Operationen tar ca 2 timmar och genomförs i narkos.

Att tänka på inför en rumpförstoring

Först genomförs en konsultation med vår plastikkirurg. Tillsammans går ni igenom hela vårdförloppet. Ni tar foton som hjälper till att förklara vad som går att göra utifrån dina personliga förutsättningar och pratar om eventuella risker och komplikationer. För att kunna genomgå en rumpförstoring bör man dessutom ha ett normalt BMI, med tillräckliga fettdepåer som kan användas till operationen.

Sveriges nöjdaste patienter

Vi är stolta över att ha landets nöjdaste patienter. Ett NKI (nöjd kund index) på hela 9,79/10 bekräftar vårt arbete – att hjälpa patienter genom högsta kvalitet, omsorg och säkerhet.

Efter en rumpförstoring

Efter en operation med fettsugning och fettransplantation blir det endast ett flertal mindre suturerade ärr – ca 3-4 mm. Om huden behöver spännas till och det har gjorts ett kombinerat rumplyft blir det ett ärr utmed rumpans övre gräns. Efter fettinjektionen blir vävnaden också svullen. Ungefär 50 % av volymen som uppstår direkt efter rumpförstoringen blir bestående. Endast 2/3 av de flyttade fettcellerna överlever. Den volym som är kvar efter ca 2 månader blir det bestående resultatet. Dock beter sig det flyttade fettet precis på samma sätt som annat fett på kroppen — ökar din vikt kommer din rumpa att öka i volym, och tvärtom.

Belastning och återbesök

Du får inte belasta eller utsätta rumpan för tryck de första 2 veckorna. Det innebär att du inte ska sitta som vanligt eller ligga på rygg. Det går oftast bra att sitta på nedre delen av rumpan, vilket är lättare på en hög stol. Du kommer tillbaka på återbesök efter både en och två veckor till sjuksköterska, till kirurgen efter ca 2 månader och slutkontroll sker efter ca ett år.

Boka konsultation

Våra kliniker