Lårplastik

Lårplastik formar om och justerar volymen på låren. Operationen sträcker ut och tar bort överskottshud, ofta kombinerat med fettsugning.

BOKA KONSULTATION

Inför operation

På en konsultation med våra kirurger bedöms din situation efter just dina individuella förutsättningar och önskemål. Läkaren bedömer fettskiktet och hudens elasticitet, samt går igenom risker och eventuella komplikationer. Sammantaget skapas en uppfattning om hur mycket hud som kan tas bort, hur långa snitten blir och om fettsugning är aktuellt.

Operationsförlopp

Lårplastik innebär ett snitt i ljumsken och längs insidan av låret. Snittets längd beror på hur mycket hud som ska sträckas upp. Operationen utförs oftast i narkos och tar två till tre timmar.

Sveriges nöjdaste patienter

Vi är stolta över att ha landets nöjdaste patienter. Ett NKI (nöjd kund index) på hela 9,79/10 bekräftar vårt arbete – att hjälpa patienter genom högsta kvalitet, omsorg och säkerhet.

Efter lårplastik

Det är vanligt med ömhet och svullnad efter operationen. Återbesök med sårkontroll sker efter ca en vecka. Ärret brukar till en början vara rött, men bleknar under efterföljande månader. Efter en tid kallas du till läkare för en slutkontroll med fotografering.

Att tänka på hemma

Ta det lugnt första veckan efter operation. Det minskar risken för blödning och onödig svullnad, som förlänger läkningen. Behåll ditt kompressionsplagg på i fem veckor, dag och natt. Därefter under ytterligare fem veckor dagtid eller nattetid. Använd Micropore tejp i sex månader – eller så länge ärren är röda. Träning kan återupptas successivt efter ca fyra veckor, beroende på typ av träning.

BOKA KONSULTATION

 

Våra kliniker