Gynekomasti

Gynekomasti är en manlig bröstförminskning. Operationen minskar mängden bröstvävnad och överskottshud hos män som har utvecklat en förstoring eller oönskad form på bröstet. Behandlingen omfattar oftast en kombination av fettsugning och reduktion av mängden bröstkörtlar, samt överskottshud.

Boka konsultation

Vad är gynekomasti?

Operationsmetod

De allra flesta operationsmetoderna innebär fettsugning i bröstet och avlägsnande av körtelvävnad. Ibland räcker det med ett par små snitt i huden på bröstkorgens sida, men ofta läggs även ett mindre snitt i anslutning till bröstvårtan. På en konsultation med våra kirurger bedöms din situation efter just dina individuella förutsättningar och önskemål.

Sveriges nöjdaste patienter

Vi är stolta över att ha landets nöjdaste patienter. Ett NKI (nöjd kund index) på hela 9,79/10 bekräftar vårt arbete – att hjälpa patienter genom högsta kvalitet, omsorg och säkerhet.

Efter en gynekomasti

Ta det lugnt första veckan efter operation. Begränsa ansträngningen till promenader och enklare uppgifter. De flesta kan återgå till arbetet en vecka efter operationen, eventuell träning kan återupptas successivt efter två till tre veckor – givetvis beroende på vilken typ utav arbete och träning man utför. Specifik överkroppsträning skall dock inte utföras de fyra första veckorna. För ett hållbart resultat bör man hålla ungefär samma vikt som innan operationen. En viktuppgång kan leda till ojämnheter samt att bröstkörteln åter växer till. Det slutgiltiga resultatet efter en gynekomasti visar sig oftast 6-8 månader efter operationen.

Boka konsultation

Före & efter

Se förvandlingen på några av våra patienter. Från före operation till färdigt resultat.

Se bilder

Våra kliniker