Traditionell fettsugning

Boka konsultation

Plastikkirurgi > Fettsugning > Traditionell fettsugning

En fettsugning är ett kirurgiskt ingrepp som utförs för att forma eller skulptera om kroppen. Ett alternativ för dig som är frisk och vill bli av med lokala fettansamlingar eller fettdepåer, som ofta är genetiskt eller hormonellt och kan vara svåra att motionera bort.

Hur går fettsugningen till?

Fettsugning är ingen bantningsmetod och lämpar sig inte för personer som bara vill bli av med överskottskilon. Fettsugning kan utföras på de flesta områden men är speciellt lämpade för: ben, mage, höfter, midja och haka.

En fettsugning utförs med lokalbedövning eller i narkos, tillsammans med avslappnande medel. Vid fettsugning är det endast fettvävnad som avlägsnas genom att små snitt (ca 5 mm) görs i dina hudveck. En blandning av koksaltlösning och lokalbedövning sprutas in för att spränga fettceller. Därefter förs en tunn kanyl in, som ofta är kopplad till en motor, och bildar ett undertryck för att varsamt suga ut lämpliga mängder fettöverskott.

Sveriges nöjdaste patienter

Vi är stolta över att ha landets nöjdaste patienter. Ett NKI (nöjd kund index) på hela 9,79/10 bekräftar vår målsättning – att hjälpa patienter genom högsta kvalitet, omsorg och säkerhet.

Fettsugning mage

Området som är mest tacksamt för fettsugning är nedre delen av magen. Anledningen till detta är att huden drar ihop sig väldigt fint även om det förekommer hudöverskott, det gäller även hud med bristningar. Hur platt en mage kan bli med fettsugning är individuellt och uppskattas vid konsultation. Ovanför naveln är ett svårare parti att behandla, fettet är fastare och mer komplicerat att avlägsna. Med vår erfarenhet är resultaten dock väldigt goda även här. Har du större mängd hudöverskott kan en bukplastikoperation, i samband eller efter en fettsugning, rekommenderas för att uppnå bästa möjliga resultat.

Fettsugning av höfter

Höften lämpar sig bra för fettsugning. Den främsta anledningen till att genomgå en fettsugning av sina höfter är för få fram en uttalad midja. Vissa upplever även ett överflöd av fett vid byxlinningen.

Fettsugning utsida lår

Detta är ett av de vanligaste områdena för fettsugning hos kvinnor. Låren var först ut att behandlas med fettsugning och är det område, tillsammans med nedre del av magen, som lämpar sig bäst för metoden. Vid stora volymer, i kombination med tunga eller hängande lår, kan det vara svårt att ta bort allt – trots det blir de allra flesta mycket nöjda med resultatet. Om du upplever att ojämnheter och celluliter är svåra att bli av med är fettsugning en enkel metod för att uppnå slätare hud.

Fettsugning insida lår

Det är vanligt att uppleva en större mängd fett på övre delen av lårens insida. Området är känsligt och bör behandlas med stor försiktighet, då huden på detta område ofta har sämre förmåga att dra ihop sig. Patienter med god elasticitet i huden kan däremot få ett tillfredställande resultat med korrekt teknik.

Fettsugning insida knä

Fettdepåer på insida av knät är vanligt. Större mängd fett i detta område kan ge ett intryck av ”tjocka knän” och raka lår. En justering av mindre volym ger ett smalare intryck ner mot knät. Området på insida knä lämpar sig väl för fettsugning /liposkulptur.

Fettsugning haka

Fettsugning i detta område är både vanligt och tacksamt för korrigering eftersom huden drar sig samman på ett fint sätt och ger en fin profil. Patienter som har mycket lös hud vid halsen rekommenderas en fettsugning som eventuellt kombineras med ett halslyft/ansiktslyft.

Efter operation

Fettsugning är en omfattande operation, där stora volymer fett kan tas bort genom små hål. Det är svårt att undvika mindre ärrbildning i samband med operation och det gäller även fettsugning där ärren blir ärrsträngar. Dessa strängar kan vara mycket diskreta, men ge upphov till ojämnheter. För att undvika ojämnheter är kompressionsplagg viktigt efter operationen. Vi rekommenderar även massage och att införskaffa en enklare massageapparat. Det viktigaste för att nå bästa resultat efter operation är att undvika viktuppgång, vilket kan ge onödiga ojämnheter.

Boka konsultation

Före & efter

Se förvandlingen på några av våra patienter. Från före operation till färdigt resultat.

Se bilder

Redo för nästa steg? Ring oss på 010-499 86 00 eller boka konsultation online

Våra kliniker