Fettsugning Body Jet

Fettsugning Body Jet

Våra erfarna specialister har utvärderat de olika metoder som finns inom området fettsugning och kommit fram till att fettsugning med Body Jet är en metod som vi tryggt kan erbjuda våra patienter.

Fettsugning WAL(Water-jet Assisted Liposuction) med Body Jet är en skonsam kirurgisk metod för att ta bort fettansamlingar på specifika delar av kroppen. Metoden innebär att man med en tunn kanyl injicerar en lösning bestående av lokalbedövning samt koksalt i fettvävnaden. Sedan suger man ut de lösgjorda fettcellerna tillsammans med vätskan. Lösningen sprutas in med ett tryck som är tillräckligt högt för att fettcellerna skall spolas loss från fettvävnaden men samtidigt skonsamt nog för att inte orsaka skador på blodkärl och nerver.

Fettsugning med Body Jet

Trots träning och bra kost kan en normalviktig och vältränad kropp ha lokala fettdepåer och problemområden som är svåra att påverka. Vanliga områden för dessa fettdepåer är in- och utsidan på låren, midja, mage och höfter. Det är individuellt var på kroppen fettet samlas och detta bestäms av ärftliga faktorer och hormoner. Med fettsugning kan man avlägsna fett från dessa problemområden och på så vis ge kroppen en mer harmonisk och balanserad form.

Art Clinic kan nu erbjuda vattenassisterad fettsugning WAL(Water-jet Assisted Liposuction) med Body Jet. En fettsugning med Body Jet skonsam kirurgisk metod för att ta bort fettansamlingar på specifika delar av kroppen.

Metoden innebär att man med en tunn kanyl injicerar en lösning bestående av lokalbedövning samt koksalt i fettvävnaden. Sedan suger man ut de lossgjorda fettcellerna tillsammans med vätskan. Lösningen sprutas in med ett tryck som är tillräckligt högt för att fettcellerna skall spolas loss från fettvävnaden men samtidigt skonsamt nog för att inte orsaka skador på blodkärl och nerver

Fettransplantation

Eftersom hanteringen av fettcellerna är såpass varsam med Body Jet har det visat sig att en mycket stor del av fettcellerna är intakta och kan förflyttas till en annan del på kroppen där patienten önskar mer volym.

Att återanvända fettceller tagna från en del av kroppen med överskott och placera om dessa är ingen nyhet i sig, men det har tidigare varit mycket svårt att få fettcellerna att överleva och få volymen att hålla. Med Body Jet tekniken överlever fler fettceller och möjligheten för ett bestående resultat, i den kroppsdel de blir injicerade i, ökar. Vi kan därför göra en fettransplantation och använda det kroppsegna materialet (fettet) till t ex en bröstförstoring.

 

Redo för nästa steg? Ring oss på 010-499 86 00 eller boka konsultation direkt i webbokningen

 • Välkommen till Art Clinic

  Din privata specialistklinik med fokus på säkerhet, kompetens, omsorg och service. Utifrån dina önskemål skräddarsyr vi din behandling för att uppnå naturliga och livsförhöjande resultat.

 • Konsultation

  Inför varje ingrepp hos oss på Art Clinic genomgår du en konsultation för att ta reda på vad som passar dig och dina förutsättningar bäst. Alla våra plastikkirurger har en bred kompetens och lång erfarenhet. Läs mer om våra plastikkirurger lägre ner på sidan.

 • Operation

  Här kan vi erbjuda den säkrast tänkbara miljön för din operation. Du opereras i operationssalar med sjukhusstandard som innehar den senaste medicintekniska utrustningen och sterilhanteringen. Legitimerade sjuksköterskor med specialistkunskap inom sina områden finns där för dig före, under och efter din operation.

 • Efter operationen

  När du vaknar upp efter operationen får du återhämta dig på vår uppvakningsavdelning. Beroende på vilken operation du har genomgått åker du därefter hem eller så flyttas du över till vår vårdavdelning. De första dagarna efter operationen är det viktigt att ta det lite lugnare än vanligt, och det är tryggt att ha någon närstående hos sig första dygnet. Vi finns med dig via ett direktnummer om du skulle ha några funderingar.

 • Uppföljning

  Vi ringer dig när du har kommit hem för att höra hur du mår. Du är också välkommen på återbesök både till sjuksköterska och din läkare efter din operation. Tveka inte på att höra av dig till oss om du har några frågor – vi finns här för dig!

 • Kvalitetsutveckling

  Vi följer upp dig som patient och den vårdprocess du gått igenom kontinuerligt för att ständigt förbättra den vård och service vi erbjuder. Vi registrerar alla våra operationer i alla relevanta register för patientsäkerhet och trygghet.

Våra specialister


Alla våra läkare är specialister och arbetar varje dag för att erbjuda livsförhöjande och naturliga resultat.

Dr. Mats von Wachenfeldt

Mats von Wachenfeldt har en lång och gedigen erfarenhet inom både estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi med särskilt intresseområde inom ansiktskirurgi, bröstkirurgi samt bukplastiker.

Dr. Janne Ohlsén

Dr. Ohlsén utför sedvanlig estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi och har specialintresse inom näs- och bröstkirurgi samt kroppsformande operationer efter stor viktnedgång så som bukplastiker och fettsugningar.

Dr. Aili Low

Dr. Aili Low arbetar med estetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi samt allmänkirurgi på Art Clinic Uppsala.

Dr. Anders Liss

Dr. Anders Liss arbetar vid Art Clinic i Uppsala. Han har en bred erfarenhet av rekonstruktiv och kosmetisk plastikkirurgi.

Dr. Malin Hakelius

Malin Hakelius gick läkarutbildningen i Uppsala och gjorde sin allmänkirurgiska utbildning till största delen i Hälsingland, men även i Uppsala. År 2000 blev hon färdig specialist i plastikkirurgi.

Dr. Mattias Lidén

Mattias har en bred kompetens inom plastikkirurgi. Han har i ca 10 års tid ansvarat, lett och utvecklat det mikrokirurgiska teamet på Sahlgrenska.

Dr. Karl Bremer

Dr. Karl Bremer arbetar heltid med kosmetisk och rekonstruktiv kirurgi på Art Clinic, med tjänstgöring på våra kliniker i Göteborg och i Jönköping.

Dr. Per Windh

Dr Per Windh är specialistläkare i plastikkirurgi och arbetar heltid med kosmetisk och rekonstruktiv kirurgi på Art Clinic.
Per är även styrelseledamot i Art Clinics styrelse.

Dr. Peter Zachrisson

Dr. Peter Zachrisson är medicinskt ansvarig läkare på Art Clinic i Göteborg. Peter arbetar heltid med kosmetisk och rekonstruktiv kirurgi på Art Clinic.

Dr. Hans Vintertun

Hans Vintertun är överläkare i plastikkirurgi och medicine doktor.
Han är utbildad vid Karolinska Institutet i Stockholm där han också erhöll sin medicinska doktorsgrad.

Dr. Rojda Gümüscü

Dr. Rojda Gümüscü har en mycket bred kirurgisk erfarenhet och är dubbelspecialist i Plastikkirurgi samt Allmänkirurgi.

Dr. Birgit Stark

Dr. Birgit Stark disputerade vid Karolinska 1999 och har sedan 2007 en docentur i plastikkirurgi. Hennes huvudområden är ansiktskirurgi, bröstkirurgi och bukväggsrekonstruktioner där hon även bedriver forskning, utveckling och undervisning.