Fettsugning Body Jet

Boka konsultation

Plastikkirurgi > Fettsugning > Fettsugning Body Jet

Body Jet är ett känt namn på vattenassisterad fettsugning. Denna kirurgiska metod möjliggör att vi kan erbjuda dig som patient en skonsammare fettsugning. Trots träning och bra kost kan en normalviktig och vältränad kropp ha lokala fettdepåer. Det är individuellt var fettet samlas, då det oftast påverkas av ärftliga faktorer och hormoner. En fettsugning avlägsnar fett från utvalda områden och ger en mer balanserad kroppsform.

Art Clinic är idag en av Sveriges ledande specialistkliniker inom estetisk plastikkirurgi. Våra specialistutbildade plastikkirurger har lång erfarenhet av fettsugning och Body Jet som metod. De vanligaste områdena med fettdepåer är in- och utsida lår, midja, mage och höfter.

Hur går en fettsugning med Body Jet till?

En lösning bestående av lokalbedövning och koksalt injiceras in med ett tryck som är tillräckligt högt för att fettcellerna skall spolas loss från fettvävnaden, men samtidigt skonsamt nog för att inte orsaka skador på blodkärl och nerver.

Eftersom hanteringen av fettcellerna är såpass varsam med Body Jet har det visat sig att en mycket stor del av fettcellerna är intakta och kan förflyttas till en annan del på kroppen där patienten önskar mer volym. Att återanvända fettceller tagna från en del av kroppen med överskott och placera om dessa är ingen nyhet i sig, men det har tidigare varit mycket svårt att få fettcellerna att överleva och få volymen att hålla. Med Body Jet överlever fler fettceller och ökar möjligheten för ett bestående resultat. Vi kan därför göra en fettransplantation och använda det kroppsegna materialet (fettet) till t ex en bröstförstoring.

Body Jet breddar våra möjligheter gällande en rad olika ingrepp inom rekonstruktiv kirurgi. Tack vare denna teknik kan vi hjälpa fler patienter med individuella lösningar och erbjuda tryggare vård.

Sveriges nöjdaste patienter

Vi är stolta över att ha landets nöjdaste patienter. Ett NKI (nöjd kund index) på hela 9,79/10 bekräftar vår målsättning – att hjälpa patienter genom högsta kvalitet, omsorg och säkerhet.

Skillnaden mellan Body Jet och vanlig fettsugning

Största skillnaden mellan Body Jet och andra metoder är att man inte värmer upp vävnaden eller använder stor fysisk kraft för att få fettcellerna att lossa. Detta innebär att vävnaden utsätts för mindre påverkan, vilket i sin tur är skonsammare och orsakar mindre blödningar och risker för biverkningar. Oftast är du fri från smärta och tillbaka i de dagliga rutinerna efter kortare tid.

En annan skillnad med Body Jet är att bedövningsvätska sprutas in och suger ut fett på olika områden, vilket gör att du blir mindre svullen och att kirurgen lättare kan förutse och avgöra resultatet på behandlingen i ett tidigare stadie.

Boka konsultation

Våra kliniker