Bröstlyft

Ett bröstlyft har som mål att lyfta upp hängande bröst – vare sig det är ett naturligt tillstånd eller ett resultat av amning, viktnedgång eller ålder. I vissa fall finns en önskan om att även öka volymen av bröstet.

Boka konsultation

Ett val som passar dig

Har du ett mycket begränsat häng så kan i vissa fall en bröstprotes i sig räcka som enda åtgärd för att korrigera tillståndet – en protes ger ett bröstlyft på någon centimeter. Det går också bra att först göra en bröstförstoring eller ett bröstlyft för att sedan, vid en andra operation, komplettera med bröstlyft eller bröstprotes.

Beroende på graden av häng så kan detta åtgärdas samtidigt, med eller utan borttagning av hud. Innan du sätts upp på ett bröstlyft träffas vi på konsultation hos en av våra specialister i plastikkirurgi. Där ger vi dig grundlig information om ingreppet och lyssnar på dina individuella önskemål.

Sveriges nöjdaste patienter

Vi är stolta över att ha landets nöjdaste patienter. Ett NKI (nöjd kund index) på hela 9,79/10 bekräftar vår målsättning – att hjälpa patienter genom högsta kvalitet, omsorg och säkerhet.

Operationsförlopp

Bröstlyft utförs vanligen under narkos, men utförs också i lokalbedövning tillsammans med avslappnade mediciner. Vi använder oss av tre olika operationstekniker. Den vanligaste behandlingsmetoden sker genom ett snitt runt bröstvårtorna, samt ett omvänt T under bröstet. En teknik som ger ett effektivt lyft för patienter som är i behov av ett relativt stort bröstlyft.

Vid mer begränsade häng kan det räcka med en teknik som ger ärr enbart runt bröstvårtan, eller runt bröstvårtan och ett streck rakt nedåt (lollipop-lyft). De flesta av dagens tekniker kräver att bröstvårtan flyttas uppåt vilket medför ärrbildning runt området. Såren sys ihop och du får ett stadigt förband att bära i ca 6–8 dagar. Operationen tar ca. 1,5– 2,5 timme beroende på vilken operationsteknik som används.

Efter ett bröstlyft

Smärtan efter en bröstlyftsoperation är oftast medgörlig och de flesta kan gå hem redan samma dag (vid större operationer övernattar du på kliniken). Du bär en stödjande behå dygnet runt i cirka tre veckor och bör också vara försiktig med fysisk aktivitet under de första två månaderna efter operationen. Efter framförallt bröstförminskande operationer (bröstlyft, bröstförminskning) riskerar du nedsatt känsel i bröstvårtorna och din förmåga att amma kan reduceras. Det är dock ovanligt. Ärren bleks med tiden och blir oftast diskreta.

Boka konsultation

Före & efter

Se förvandlingen på några av våra patienter. Från före operation till färdigt resultat.

Se bilder

Redo för nästa steg? Ring oss på 010-499 86 00 eller boka konsultation online

Våra kliniker