Bröstförstoring med implantat

Anledningen till en bröstförstoring varierar. Vanliga orsaker är att brösten är naturligt små, eller att de ändrat form efter graviditet eller viktnedgång.

Boka konsultation

Plastikkirurgi > Bröstkirurgi > Bröstförstoring med implantat

Bröstförstoring

Trygg kirurgi

Samtliga av våra plastikkirurger har lång erfarenhet inom området och erbjuder endast marknadens bästa och säkraste implantat. För att du ska kunna fatta ett välgrundat beslut kring din operation har vi nedan samlat all fakta du behöver. Läs gärna informationen noga, så att våra specialister kan hjälpa dig på bästa sätt.

Allt om bröstförstoring

Vill du lära dig mer om implantat, metoder och vilket alternativ som passar dig bäst? Få svar på dina frågor i vår digitala broschyr.

Läs mer

Sveriges nöjdaste patienter

Vi är stolta över att ha landets nöjdaste patienter. Ett NKI (nöjd kund index) på hela 9,79/10 bekräftar vår målsättning – att hjälpa patienter genom högsta kvalitet, omsorg och säkerhet.

Dr. Karl Bremer gästar Plastikpodden

Hur ska man tänka kring bröstimplantat – och vad är viktigt att veta? Hör vår egen Dr. Karl Bremer i veckans avsnitt av Plastikpodden.

Lyssna

Implantatstorlek

Ju större kupstorlek som efterfrågas, desto större implantat (mäts i kubikcentimeter eller millimeter) kommer kirurgen att överväga. Kirurgen undersöker också den befintliga vävnaden för att bedöma om det finns tillräckligt med egen vävnad och hud för att täcka implantatet på ett naturligt sätt. Väljer du ett implantat som är för stort för den befintliga vävnaden kan läkaren varna för att implantatets kanter kan kännas eller synas efter operationen. Det kan till och med orsaka komplikationer under operationen. Dessutom kan för stora bröstimplantat påskynda gravitationens effekt och leda till att bysten börjar hänga eller blir slapp tidigare.

Boka konsultation

Ytstruktur & placering

Det finns runda och anatomiska (droppformade) implantat med texturerad eller slät yta. Den texturerade ytan minskar risken för att implantat flyttar på sig, samt ser till att implantatet läker in bättre. Implantatet kan placeras antingen delvis under bröstmuskeln (submuskulärt) eller framför muskeln men under mjölkkörtlarna (subglandulärt).

Submuskulär placering kan minska risken för att dina implantat känns genom huden, det kan också minska risken för förhårdnad ärrvävnad, s.k. kapselkontraktur. Placeringen avlastar tyngden från implantaten och minskar dessutom risken för häng. Det gör det också enklare att undersöka dina bröst vid en mammografi. Nackdelen med submuskulär placering kan vara en längre operations- och återhämtningstid, samt att brösten rör sig något mer vid aktivering av bröstmuskeln.

Subglandulär placering kan göra din operationstid kortare och reducera din återhämtningsperiod. En nackdel kan vara att implantatets kanter syns tydligare under din hud. Det är även större risk att drabbas av komplikationer som exempelvis wrinkles och rippling, dvs ojämnheter som syns genom huden, vilket beror på att vävnaden som täcker implantatet är för tunn. Mammografiundersökningar kan också bli svårare att genomföra. Under din konsultation med kirurgen går ni igenom de olika placeringsalternativen i syfte att göra ett val som passar dig. Är du nyfiken på hur ditt resultat kan komma att se ut? Vi erbjuder konsultationer med modern 3D-simulering, vilket gör att du kan se hur det blir – innan du bestämt dig.

Före & efter

Se förvandlingen på några av våra patienter. Från före operation till färdigt resultat.

Se bilder

Redo för nästa steg? Ring oss på 010-499 86 00 eller boka konsultation online

Våra kliniker