Bröstförminskning (bröstreduktion)

Bröstförminskning lämpar sig för dig som har besvär av stora och tunga bröst. Smärta och trötthet i nacke, axlar och rygg är vanliga orsaker till denna typ av ingrepp.

Boka konsultation

Plastikkirurgi > Bröstkirurgi > Bröstförminskning

Metod

Vid en förminskningsoperation flyttas bröstvårtan upp till normal plats på bröstkorgen och överflödig hud, fett och körtelvävnad avlägsnas. Av medicinska säkerhetsskäl krävs att du har ett BMI på max 29 – bäst resultat får du vid ett BMI på max 26.

Operationsdag och vårdtid

En bröstförminskning utförs i narkos, men i undantagsfall under lokalbedövning tillsammans med avslappnande medel. Operationen tar ca 2 timmar. Våra specialister går noggrant igenom de olika operationsteknikerna med dig och skräddarsyr operationen efter dina förutsättningar. De flesta teknikerna kräver att bröstvårtan flyttas uppåt, vilket medför ett ärr runt området. Vid operationen avlägsnas även överflödig hud, fett och körtelvävnad. Samtidigt formar vi till den uttänjda bröstkörteln och skapar ett stabilare och fastare bröst. Såren sys sedan ihop, tejpas och läggs om.

Sveriges nöjdaste patienter

Vi är stolta över att ha landets nöjdaste patienter. Ett NKI (nöjd kund index) på hela 9,79/10 bekräftar vår målsättning – att hjälpa patienter genom högsta kvalitet, omsorg och säkerhet.

Efter operation

Efter din bröstförminskning vilar du ut i ett av klinikens uppvakningsrum. Våra sjuksköterskor tar hand om dig och serverar dig efter en stunds vila någonting att äta och dricka. Smärtan efter en bröstreduktion är oftast lätt att behandla med smärtstillande och många patienter kan gå hem redan samma dag (vid större operationer övernattar du på kliniken).

Efter bröstförminskningen bär du en stödjande behå dygnet runt i cirka 4 veckor. Vanligtvis bärs den stödjande behån i ytterligare 6-8 veckor dagtid. Var försiktig med fysisk aktivitet under den första månaden efter operationen – efter framförallt bröstförminskande operationer (bröstlyft, bröstförminskning) riskerar du nedsatt känsel i bröstvårtorna och din förmåga att amma kan reduceras. Ärren bleks med tiden och blir oftast diskreta.

Boka konsultation

Före & efter

Se förvandlingen på några av våra patienter. Från före operation till färdigt resultat.

Se bilder

Redo för nästa steg? Ring oss på 010-499 86 00 eller boka konsultation online

Våra kliniker