Ögonlocksplastik

Partiet runt ögonen spelar en viktig roll för helhetsintrycket vilket gör ögonlocksplastik till ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen. Operationen syftar sig till att avlägsna hud samt muskel- och ibland fettväv i både de övre och undre ögonlocken, vilket resulterar i att påsar eller tunga ögonlock försvinner.

Boka konsultation

Plastikkirurgi > Ansiktskirurgi > Ögonlocksplastik

Inför operation

Inför varje behandling hos oss på Art Clinic genomgår du en konsultation för att ta reda om du lämpar dig för en ögonlocksplastik och vad som passar dig och dina förutsättningar bäst.

Vi rekommenderar att börja med en vårdande hudvårdsrutin med mjukgörande kräm både morgon och kväll, fortsätt sedan med detta minst 3-6 månader efter operation. Vi har stor kunskap om vilka produkter som är lämpliga för just dig och din hud så fråga oss gärna.

Operation

Övre ögonlocksplastik
En övre ögonlocksplastik är ett relativt okomplicerat ingrepp och utförs vanligen under en timma med lokalbedövning. Vid denna behandling mäter man ut hur mycket överskottshud som finns och tas sedan bort. Det är vanligt att man även tar bort en del av den underliggande muskulaturen och lite fett vid behov.

Nedre ögonlocksplastik
Det varierar vad som behövs göras vid en nedre ögonplastik, det kan vara en kombination av överskottshud och påsar, bara överskottshud eller bara fettpåsar. En nedre ögonlocksplastik är en mer avancerad operation än ovanstående och genomförs oftast i narkos. Vid denna operation läggs ett snitt under ögonfransarna och mot skrattrynkan. Vid behandling av fettpåsar används en teknik där fett förflyttas längre ner för att strama till eventuell urgröpning. Att förflytta fett i stället för att ta bort minskar risk för hålögdhet. Det är viktigt att känna till att små rynkor under ögonen inte försvinner helt, men det ger ofta en mycket piggare blick och ett mer naturligt resultat. Nedre ögonlocksplastik har längre konvalescens än övre ögonlocksplastik. Detta kommer du och din kirurg kommer ha en kommunikation om på konsultationen, för att du skall känna dig helt trygg genom hela resan.

Efter operation

Efter operation kan du åka hem, men du är varmt välkommen att få en behandling med kylmask på vår uppvakningsavdelning. För att minska svullnaden rekommenderar vi vid hemkomst att ha en kall kompress över ögonen och vila med huvudet upphöjt ett par timmar.

Det är vanligt att känna pulserande ömhet i ögonområdet och det kan förekomma blåmärken under de första dagarna. Detta är helt normalt och avtar efter 2-3 dagar och oftast helt borta efter cirka 2 veckor. Vid enstaka fall kan man få blodutgjutning i ögonvitan, det kan sitta kvar i cirka 3 veckor innan den försvinner.

Stygnen efter din operation kan avlägsnas efter 7 dagar. Ärren är normalt sett lite synliga i ett par månader. Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor – vi finns här för dig!

Boka konsultation

Före & efter

Se förvandlingen på några av våra patienter. Från före operation till färdigt resultat.

Se bilder

Redo för nästa steg? Ring oss på 010-499 86 00 eller boka konsultation online