Näsplastik

Näsan är en viktig del av ansiktet och personligheten. Den är uppbyggd av hud och slemhinnor samt ben och broskskelett, vilket behövs för näsans funktion. Samtliga delar kan dock reduceras och korrigeras genom att utföra en näsoperation, även kallad näsplastik.

Boka konsultation

Plastikkirurgi > Ansiktskirurgi > Näsplastik

Inför operation

Inför varje behandling hos oss på Art Clinic gör vi en konsultation där du träffar din plastikkirurg för att ta reda om du lämpar dig för en operation och vad som passar dig och dina förutsättningar bäst. Inför bokad näsplastik träffar du i regel din plastikkirurg på ett extra mottagarbesök innan operation. Detta görs för att du skall känna dig trygg genom hela resan och säkerhetsställa att all kommunikation kring mål och förväntningar gått fram.

Operationen utförs vanligen  i narkos men i vissa fall kan det även göras i lokalbedövning. En operation av näsan tar från 30 minuter upp till 2,5 timmar beroende på operationens omfattning.

En näsplastik kan utföras med olika tekniker och delas vanligen upp i så kallad öppen eller sluten teknik.

Vid öppen teknik så läggs ett litet zickzack-format snitt i huden mellan näsborrarna och därefter innanför näsborrarna.

Vid sluten teknik går man in helt via näsborrarna. 

Vilken teknik man använder beror på dina önskemål och förutsättningar och vi utför den operation som passar dig bäst. Hos oss får du alltid en unik och personlig planering.

 

 

 

 

 

 

Efter operation

Efter näsoperationen bär du ett förband i form av gips eller plastförband. Detta byts vanligtvis efter en vecka och avlägsnas efter ytterligare en vecka. Den totala tiden med förband är normalt två veckor.

De flesta av våra patienter kan gå hem samma dag, efter några timmars vila.

Det kan förekomma mindre smärta och tryckande känsla efter operationen, men detta försvinner efter bara några dagar. För att minimera smärtan efter operationen lägger vi lokalbedövning under ingreppet. Som vid de flesta operationer bildas blåmärken och svullnad efter en näsplastik med det mesta lägger sig efter två veckor. Dock kommer en viss svullnad kvarstå och det dröjer ett tag tills huden format sig och dragit ihop sig helt över de underliggande strukturerna.

Även om en klar och positiv effekt oftast syns redan efter ett par veckor, så fortsätter resultatet att utvecklas i positiv riktning under en längre tid. Slutlig utvärdering av din näsplastik görs efter 9-12 månader. Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor – vi finns här för dig!

Boka konsultation

Före & efter

Se förvandlingen på några av våra patienter. Från före operation till färdigt resultat.

Se bilder

Redo för nästa steg? Ring oss på 010-499 86 00 eller boka konsultation online