Ansiktslyft

Boka konsultation

Vad innebär ansiktslyft?

En ansiktslyftning, även kallad ansiktslyft, förhindrar inte åldrandet men låter processen gå tillbaka ett antal år. Ansiktslyft har under de senaste decennierna utvecklats till en av de vanligaste estetiska operationerna.

Ansiktet visar, tydligare än någon annan del av kroppen, tecken på åldrande. Med tanke på hur utsatt ditt ansikte är för yttre påverkbara faktorer är det helt naturligt.

Faktorer som direkt eller indirekt påverkar och påskyndar denna process är många såsom: ärftliga orsaker, solexponering, alkohol, rökning, diet och stress. En ansiktslyftning kan minska effekterna av dessa processer och ge dig ett livsförhöjande och naturligt resultat.

Sveriges nöjdaste patienter

Vi är stolta över att ha landets nöjdaste patienter. Ett NKI (nöjd kund index) på hela 9,79/10 bekräftar vår målsättning – att hjälpa patienter genom högsta kvalitet, omsorg och säkerhet.

Inför operation

Inför varje behandling hos oss på Art Clinic genomgår du en konsultation för att ta reda om du lämpar dig för ett ansiktslyft och vad som passar dig och dina förutsättningar bäst.

Inför operation rekommenderar vi starkt att upphöra med rökning senast fyra veckor innan operation. Gifterna från röken påverkar blodcirkulationen på ett negativt sätt, vilket kan leda till sämre sårläkning och ogynnsam ärrläkning som följd.

Operation

Panna, kinder, hals och ögonlock

Operationer av dessa kan utföras var för sig eller i kombination. Det finns ingen fastställd ålder för när en ansiktsoperation bör göras, men vi på Art clinic ser en fördel med att inte låta åldrandeprocessen gå för långt.

De ansiktslyft som utförs av våra specialister har en mycket positiv effekt. En ansiktslyftning medför en livsförhöjande effekt på partier nedanför ögonen och på djupare fåror vid näsvingar och mungipor.

Idag förekommer olika kombinationer av behandlingar, där man förutom kirurgi även använder sig av injektionsbehandlingar eller hudvårdsbehandlingar som komplement för att uppnå ett livsförhöjande och naturligt resultat.

Ett ansiktslyft utförs oftast i narkos eller i vissa fall med lokalbedövning tillsammans med avslappnande medel. Operationen inleds med ett snitt från tinningen till örat, runt örsnibben och in i hårbotten. Därefter lossas hud frampå kinderna och ner mot halsen. Överskottshud avlägsnas och huden slätas till, operationen tar mellan 2-4 timmar.

Risker och komplikationer vid ansiktslyft

Komplikationer vid ansiktslyftningar är ovanligt. Blodcirkulationen i den yttersta delen av huden som lossas under operationen är under den första tiden efter ingreppet nedsatt, det är därför ytterst viktigt att man avstår från att röka under de första 2-3 veckorna efter operation. Nerverna som styr ansiktets mimik-muskler kan bli ”irriterade” av svullnaden efter ingreppet, vilket kan leda till temporär nedsatthet.

Före & efter

Se förvandlingen på några av våra patienter. Från före operation till färdigt resultat.

Se bilder

Redo för nästa steg? Ring oss på 010-499 86 00 eller boka konsultation online

Efter operation

De flesta som genomgått ett ansiktslyft ligger kvar på kliniken för observation av intensivvårdsutbildad personal under det första dygnet. Vi erbjuder en speciell kylmask över ansiktet som hjälper till att förebygga svullnad.

När du känner dig redo att åka hem får du bära ett bandage fram till den sjunde dagen efter operationen. Därefter bär du det ytterligare en vecka, men då endast nattetid. Bandaget går lätt att ta av i samband med tvätt.

Ansiktssvullnad samt måttlig värk gör att du kan känna dig medtagen. Du bör därför räkna med att ta det väldigt lugnt den första veckan efter din ansiktsoperation. Ofta kan du känna dig stel i ansiktet under cirka fyra veckor efter operationen vilket är helt normalt.

Efter en vecka

Nu kan de första stygnen tas bort och resterande efter cirka två veckor. Efter en operation är nedsatt känseln runt hudsnitten vanligt. Blåmärken och svullnad är också vanligt men försvinner generellt efter ett par veckor.

Under sårläkningen kan det förekomma att du känner att det kryper och sticker runt ärren. Detta beror på att de nya nervtrådarna som kroppen bildar är extra känsliga under den första tiden. För att uppnå ett så bra resultat som möjligt efter ett ansiktslyft bör ansiktet och ärren inte utsättas för kraftig sol de första 6 månaderna.

Hos de allra flesta blir ärren framför öronen mycket diskreta och närmast osynliga inom några månader efter ett ansiktslyft. Vi rekommenderar att du använder en dagkräm med solskyddsfaktor under denna tid. Våra plastikkirurger och sjuksköterskor kan ge dig råd om vilka produkter som är lämpliga. Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor – vi finns här för dig!

Boka konsultation