Aktivitet och träning efter operation

Plastikkirurgi > Aktivitet och träning efter din operation

Träning efter operation med Rojda

Komma i gång efter en operation

Efter en operation är det viktigt att låta kroppen vila så att den kan återhämta sig. Du som patient får därför rekommendationer av läkaren gällande vilken belastning som är lämplig de första veckorna. Syftet med rekommendationerna är att du ska må så bra som möjligt efter operationen, minska riskerna för komplikationer och uppnå ett så fint resultat som möjligt. Det kan vara svårt att veta hur det ska kännas i kroppen och när det passar att gå tillbaka till sin vanliga träning. Du kan alltid rådfråga din läkare eller fysioterapeut.

Fysioterapi och träningsrådgivning

Våra fysioterapeuter arbetar på våra kliniker i Göteborg och Jönköping men du är välkommen att kontakta oss för rådgivning oavsett vilken klinik du är opererad på. Du kan även boka ett fysiskt besök om du är i behov av individanpassad träning eller coaching.

För dig som opereras i Göteborg eller Jönköping och övernattar på vårdavdelningen finns en fysioterapeut alltid på plats för att ge råd om aktivitet och träning efter din operation oavsett ingrepp. Om du har genomgått en bukplastik så får du ett specifikt utformat träningsprogram med dig hem oavsett vilken klinik du besökt.