Bild: Integrum

Center of Excellence

Funktion, frihet och framtid – Osseointegrerade proteser med Integrums OPRA™ Implant System.

Innovativ utveckling och livsförhöjande resultat

I samarbete med Integrum – och som enda privatklinik i Norden – bygger Art Clinic upp ett Center of Excellence inom osseointegrerade (skelettförankrade) proteser. Integrum har varit aktiva inom området i 30 år och deras system, OPRA™ Implant System, används av ledande sjukhus, universitetskliniker och specialister över hela världen.

Bild: Integrum

OPRA™ Implant System på Art Clinic

Vi kommer till en början att erbjuda möjligheten till lårbensamputerade, överarmsamputerade och tumamputerade patienter – i de fall där patienten av olika anledningar inte kan använda en vanlig protes. Planerna innebär även att Art Clinic och Integrum tillsammans bedriver utbildning och forskning inom området.

Livsförhöjande operationer

Osseointegrerade operationer ställer höga krav på högspecialiserad vård och vi på Art Clinic är oerhört stolta över att kunna erbjuda ytterligare en livsförhöjande möjlighet för väldigt många människor. I nuläget erbjuder vi både konsultationer och operationer på kliniken i Jönköping, på sikt även i Göteborg.

Bild: Integrum

Unikt samarbete

Art Clinic och Integrum är världsledande inom området. Tillsammans med Integrum och professor Rickard Brånemark, tar vi ett gemensamt steg in i framtiden med hjälp av kirurgi, forskning och teknik. Ett unikt samarbete mellan Integrums innovation och Art Clinics erfarna specialister inom ortopedi, plastikkirurgi, ortopedingenjörskap, samt fysioterapi.

En ljusare framtid

Genom olika insatser och kanaler ska vi kunna ta emot patienter från hela Europa som behöver hjälp till ett nytt liv. Med forskning och utveckling framåt kan vi se till att fler patienter får en funktionalitet, frihet och framtid som de tidigare bara drömt om. Till oss kan alla söka sig via sin region, sitt försäkringsbolag eller privat.