Knäleds­artroskopi

Titthålsoperation av knäled

Boka konsultation

Ortopedi > Knä > Knäledsartroskopi

En led som påverkar livet
Starka och stabila knän är en förutsättning för att kunna leva ett obehindrat liv. Skador i knäleden är särskilt vanligt inom idrotten, men kan drabba vem som helst – på grund av förslitning och långvarig belastning likväl som ett felsteg på jobbet eller joggingturen.

Operationen

Knäledsartroskopi är en titthålsoperation av knät. Ledens strukturer –menisker, ledband och brosk – undersöks med hjälp av ett artroskop, ett tunt metallrör med en liten kamera i spetsen. Genom att se insidan av knäet på en videoskärm kan vi ställa diagnos och fastställa vidarebehandling. Eventuella skador i knäleden åtgärdas med instrument som förs in genom ytterligare ett hål. Information om förberedelser inför operationen får du hemskickad.

Sveriges nöjdaste patienter

Vi är stolta över att ha landets nöjdaste patienter. Ett NKI (nöjd kund index) på hela 9,79/10 bekräftar vår målsättning – att hjälpa patienter genom högsta kvalitet, omsorg och säkerhet.

Efter operationen

Du kan åka hem redan ett par timmar efter operationen. Vid mindre åtgärder i knät får du vanligtvis belasta benet fullt direkt efter operationen. Din operatör kommer att informera dig om vad som gäller i just ditt fall. Kryckor kan ibland behövas efteråt och eventuell sjukskrivning sker i samråd med din operatör, beroende på hur omfattande operationen är och vilken typ av arbete du har.

Boka konsultation

Fysioterapi

Du får ett träningsprogram med övningar för att träna upp rörligheten samt minska smärtan och svullnaden i knät. För optimalt resultat rekommenderar vi att du bokar tid hos en fysioterapeut för fortsatt rehabilitering så fort som möjligt. Du tar då med dig ditt träningsprogram.

Våra kliniker